arrow1 Pagină principală arrow1 Cercetare arrow1 Apariții editoriale arrow1 Dafinoiu Ion  
EN


NOUTÄȚI
LEGĂTURI RAPIDE
e-Sims - programul pentru gestiunea scolaritatii BlackBoard - aplicatia pentru invatamant la distanta oferita de MediaEc Bazele de date APA - acces la articole si publicatii 
                    stiintifice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi 360.uaic.ro - Noutati la UAIC ALUMNI - Fundatia absolventilor UAIC
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Colegiul Psihologilor din Romania Despre orasul Iasi
Cărți publicate de cadrele didactice ale Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

Dafinoiu Ion

Titlu: Psihoterapii scurte. Strategii, metode, tehnici
Autori: Ion Dafinoiu, Jeno-Laszlo Vargha
Editura: Polirom
Anul apariției: 2005

Descriere: Terapia centrată pe persoană reprezintă o metodă eficientă de vindecare, pornind de la modul în care pacientul își percepe propriile disfuncții psihice. Ion Dafinoiu și Jeno-Laszlo Vargha exemplifică, prin numeroase studii de caz, terapiile scurte ce țin de modelul cognitiv-comportamental, programarea neurolingvistică, terapia ericksoniană și modelele eclectice. Autorii oferă o descriere clară și precisă a secvențelor implicate de intervenția terapeutică, recurgând la prezentarea algoritmizantă a acestora și anexându-le, uneori, scale de evaluare.

   

Titlu: Hipnoza clinică. Tehnici de inducție. Strategii terapeutice
Autori: Ion Dafinoiu, Jeno-Laszlo Vargha
Editura: Polirom
Anul apariției: 2003

Descriere:
Legată de secole de diverse practici curative, hipnoza a generat, mai mult decât alte fenomene psihice sau medicale, o serie de credințe, mituri, speranțe, devenind în multe cazuri "ultima salvare". După o atentă analiză a istoriei hipnozei, autorii așază pe baze științifice studiul sugestiei și hipnozei, arătând limitele clare între care se pot desfășura aceste metode terapeutice: cine și cum poate fi hipnotizat, cu ce riscuri și cu ce avantaje.

   

Titlu: Personalitatea. Metode calitative de abordare: Observația și interviul
Autori: Ion Dafinoiu
Editura: Polirom
Anul apariției: 2002

Descriere:
Cartea (suport pentru cursul de metode clinice) tratează un subiect de maxim interes pentru psihologi, psihoterapeuți și psihiatri: personalitatea. Aceasta asigură formarea profesională corespunzătoare psihologilor, pedagogilor și psihoterapeuților, prin prezentarea în detaliu a două dintre cele mai utilizate metode clinice de analiză și abordare a personalității: observația și interviul. Informația teoretică este sintetizată și dezvoltată de indicații practice. Conținutul este structurat în baza principiului complementarității dintre abordarea experimentală, psihometrică, și abordarea clinică, idiografică și calitativă.

   

Titlu: Elemente de psihoterapie integrativă
Autori: Ion Dafinoiu
Editura: Polirom
Anul apariției: 2000

Descriere:
Inclusă în lista de servicii decontate prin sistemul asigurărilor de sănătate, psihoterapia se adaugă în mod necesar actului medical, împreună cu care încearcă să realizeze cea mai profitabilă combinație terapeutică în beneficiul pacientului. Cartea se adresează psihologilor, medicilor, asistenților sociali, pedagogilor și studenților de la Facultatea de Psihologie.

   

Pagina personală

 

Actualizat: 12 martie 2008
© Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației